Escucha España! Escolta Espanya!

Reproduïm el discurs que va tancar la manifestació independentista multitudinària del passat 11 de Setembre. L’original fou llegit en espanyol.

Escolta, EspanyaCap poble es mereix el tracte que hem rebut de tu. I per això, per a casos com el nostre, la comunitat internacional va concebre el dret a l’autodeterminació: només hem d’exercir-ho i per això avui ens hem reunit aquí.

Nosaltres hem vist néixer a la major part de nacions del món contemporani mentre usurpaves la nostra sobirania i dissolies les nostres constitucions. Nosaltres hem vist crear identitats artificials mentre t’entossudies a negar la nostra. I el que és més, ningú ens podrà negar el fet d’haver estat tan decisius com a constructius, tan pacients com a pragmàtics.

Escolta, Espanya: Els nostres avantpassats van crear el parlamentarisme i una de les primeres confederacions d’Europa, una confederació que bevia de la nostra tradició i idiosincràsia, i per tant, fonamentada en la igualtat i el respecte entre els pobles que la integraven. Nosaltres vam establir els fonaments del dret internacional, mercantil, marítim i consular. Hem impulsat la modernització de la teva economia, des dels gremis medievals fins a la més recent de les revolucions industrials. Nosaltres et vam donar la tecnologia i els recursos que van permetre la teva expansió marítima, et vam donar la pesseta, 400 anys de la nostra literatura i fins i tot els colors de la teva bandera i el nom que avui, tan orgullosament t’identifica davant el món.

Durant el segle XIX gosem forçar la teva modernització cultural i intel·lectual mitjançant el regeneracionisme per fer de tu una nació europea i cosmopolita. Va ser el nostre particular intent per situar-te entre les nacions del món civilitzat.

Durant la I República prenem les teves regnes mentre els teus fills es perdien en lluites intestines que et consumien.

El nostre poble ha contribuït com el qual més a fer de tu el que avui ets, fins i tot quan ningú creia en tu, quan els teus propis fills prostituïen els teus símbols i corrompien els teus valors en nom del feixisme.

La nostra nació va contemplar la reconstrucció d’Europa, després de la II Guerra Mundial, mentre assistíem impotents, famolencs, bruts, a la supressió de les nostres llibertats durant 40 anys de tirania.

Espanya: No sents el clam del meu poble?

Nosaltres vam acollir en el nostre si als teus fills mentre tu mateixa els repudiaves. Vam ser decisius durant la teva transició democràtica i el teu retrobament amb Europa. I finalment, ens hem compromès com el qual més en la garantia de la teva governabilitat i a assegurar el teu benestar i la teva viabilitat econòmica.

Però una cosa és la solidaritat, i una altra molt diferent que hàgim de pagar els teus excessos mentre alimentes l’animadversió del teu poble contra Catalunya.

Escolta, Espanya!: Encara no has entès que el pactisme, la racionalitat i la bona fe que havien de fundar les nostres relacions no són símptoma de debilitat, sinó de maduresa política i intel·lectual; de la mateixa manera, la dominació, l’abús constant i l’animadversió irracional no són símptoma de poder, sinó d’una clara manifestació de la teva decadència final.

Per primera vegada en generacions, la nació catalana camina decidida, harmoniosa i acompasadament cap a un nou futur. Aquest és el clam del meu poble: Adéu Espanya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s